Kamil Sablewski - uczeń Zespołu Szkół Rzemieślniczych i Kupieckich im. księcia Sambora II w Tczewie - reprezentantem Pomorza w XX Ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz.
Uczeń klasy trzeciej zasadniczej szkoły zawodowej odniósł sukces w etapach szkolnym i wojewódzkim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i zakwalifikował się do XX Ogólnopolskiego Turnieju, który odbędzie się w dniach 13-15 kwietnia 2015 r. we Wrocławiu pod hasłem „Europejska Stolica Kultury Wrocław 2016”.
Aby uzyskać tytuł „Najlepszego” Kamil będzie przez godzinę rozwiązywać test, opracowany w oparciu o obowiązujący program nauczania z zakresu produkcji piekarskiej, wyposażenia technicznego piekarni i umiejętności praktycznych. Ponadto jego zadaniem będzie praktyczne wykonanie w ciągu siedmiu godzin wyrobów piekarskich, takich jak: rogaliki wyborowe, chałka turecka, chałka żydowska, chleb okolicznościowy i produktów z ciasta półcukierniczego.
Kamil odbywa zajęcia praktyczne u pracodawcy Jacka Zywert, właściciela Piekarni Sambor w Tczewie. Nauczycielem przedmiotów zawodowych ucznia jest Aneta Palczewska, która przygotowała Kamila do etapu wojewódzkiego oraz przygotowuje do turnieju na szczeblu Ogólnopolskim.
Kamilowi życzymy dalszych sukcesów.
Uczeń klasy trzeciej zasadniczej szkoły zawodowej odniósł sukces w etapach szkolnym i wojewódzkim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i zakwalifikował się do XX Ogólnopolskiego Turnieju, który odbędzie się w dniach 13-15 kwietnia 2015 r. we Wrocławiu pod hasłem „Europejska Stolica Kultury Wrocław 2016”.
Aby uzyskać tytuł „Najlepszego” Kamil będzie przez godzinę rozwiązywać test, opracowany w oparciu o obowiązujący program nauczania z zakresu produkcji piekarskiej, wyposażenia technicznego piekarni i umiejętności praktycznych. Ponadto jego zadaniem będzie praktyczne wykonanie w ciągu siedmiu godzin wyrobów piekarskich, takich jak: rogaliki wyborowe, chałka turecka, chałka żydowska, chleb okolicznościowy i produktów z ciasta półcukierniczego.
Kamil odbywa zajęcia praktyczne u pracodawcy Jacka Zywert, właściciela Piekarni Sambor w Tczewie. Nauczycielem przedmiotów zawodowych ucznia jest Aneta Palczewska, która przygotowała Kamila do etapu wojewódzkiego oraz przygotowuje do turnieju na szczeblu Ogólnopolskim.
Kamilowi życzymy dalszych sukcesów.
Komentarze (19) dodaj komentarz
marc_gość
23.03.2015, 17:10
doboju kamil cała piekarnia trzyma za ciebie kciuki :))
Odpowiedzfajnie_gość
23.03.2015, 18:05
spoko chłopak
bardzo gratuluje takich sukcesów tak dalej , Najlepszych Wyników
Odpowiedzgość_gość
23.03.2015, 18:14
gość
Trzymam kciuki
Odpowiedz_gość
23.03.2015, 18:19
Trzymam kciuki
Odpowiedz_gość
23.03.2015, 18:27
gratuluję i proszę piec zdrowe pieczywko, bez polepszaczy i chemii rakotwórczej... :-)
Odpowiedzolka_gość
23.03.2015, 19:10
nie sądze...
może smaczne ale chemia jest (i nie tylko chemia :P)
Cytuj_gość
23.03.2015, 20:41
NIE TYLKO CHEMIA? A cvo jeszcze sikają, jak do kiszonej kapusty, która też wiele osób samemu kisi?
CytujBoguś_gość
24.03.2015, 08:27
Kamilowi gratuluje
Kamilowi życzę powodzenia. Piekarni niestety nie. Hah komentują wszyscy z tego "zakładu"?
CytujBrrrrraaaavvvvooooooooo_gość
23.03.2015, 18:58
gratulacje
Sambor znalazł sposób na darmową reklamę. Gratuluję pomysłowemu przędsiębiorcy
Odpowiedzdumna:):)_gość
23.03.2015, 21:58
Piekarnia Sambor zadnej reklamy nie robi tylko Szkoła której uczniem jest Kamil jest zadowolana ze sie dostal na Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz po tylu latach jako jedyny uczen sie dostal. A co nie którzy co piszą tylko głupoty ze piekarnia Sambor robi darmowa reklamę ci co tak pisza najwidoczniej zazdroszczą .
Cytujwariat_gość
23.03.2015, 19:02
eeee taaammm
ja wolę pieczywo od Wąsa
Odpowiedz_gość
23.03.2015, 20:38
wąs ? ten tłusty spaślak, co nawet żydzi biednej szkole drożdżówki? niech żre je sam....obrzydliwy typ.
Cytujmysiawieszkto_gość
23.03.2015, 19:36
.
Powodzenia :* trzymam kciuki
Odpowiedz_gość
23.03.2015, 20:40
PYTANIE ZA 1000 PUNKTÓW? KTÓRA PIEKARNIA SPRZEDAJE PIECZYWO ZŁOŻONE Z 4 SKŁADNIKÓW? MĄKA, WODA, SÓL, DROŻDŻE LUB ZAKWAS? CZY musimy znowu jak dziadkowie sami piec chleby jak nasze babcie? BO TE WYROBY CHLEBOPODOBNE TO ŻENADA...
OdpowiedzKamyk_gość
23.03.2015, 20:48
Gratuluje Kamilu Tylko że w artykule nie jest napisane które miejsce zajełeś ... przygotuj się Mateusz i Ja również jedziemy do Wrocławia !!!
Odpowiedzsubkooowyyyyyy_gość
23.03.2015, 22:01
trzymamy kciuki powodzenia
Odpowiedzja_gość
24.03.2015, 14:53
gratulacje
Miło ,że młody człowiek chce wykonywać tak trudny i ciężki zawód .Powodzenia Kamilu trzymam kciuki i życzę wytrwałości.
Odpowiedztoja_gość
25.03.2015, 10:27
Gratulacje
Gratulacje dla Kamila Szkoda, że tak mało młodych ludzi z tak wielkim entuzjazmem podchodzi do swojego przyszłego (w tym przypadku wcale nie łatwego) zawodu. Życzę Tobie dalszych sukcesów.
OdpowiedzPiekarz_gość
28.12.2018, 13:41
Tylko piekarnia H.B
Odpowiedz