Polityka prywatności, zachowanie prywatności użytkowników

Zachowanie prywatności użytkowników naszego serwisu ma dla nas bardzo duże znaczenie. Dlatego zamieszczamy dokument wyjaśniający zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach portalu.

Przetwarzanie danych osobowych użytkowników

Aby uzyskać pełen dostęp do niektórych działów serwisu tcz.pl, wskazane jest dokonanie przez użytkownika rejestracji w portalu poprzez wypełnienie formularza rejestracyjnego. Rejestracji wymaga założenie konta emaliowego, bloga, udział w forum dyskusyjnym, dodawanie zdjęć do fotobloku. Formularz zawiera szereg kategorii m. in. dane osobowe. Niezbędne jest jednak wypełnienie tylko niektórych jego części. Ponadto, w celu świadczenia na rzecz użytkowników portalu niektórych usług drogą elektroniczną na stronach tcz.pl możemy zbierać i przetwarzać dane osobowe użytkowników w sposób inny niż rejestracja.

Kto jest administratorem Państwa danych?

Administratorem Państwa danych osobowych jest spółka TCZ.PL Sp. z.o.o. z siedzibą w Tczewie przy ul. Hanny Hass 4 (NIP: 593-25-13-692).

Dlaczego chcemy przetwarzać Państwa dane osobowe?

Dane przetwarzamy w celu wykonywania łączących nas z Państwem umów lub w celu marketingu bezpośredniego dotyczącego produktów i usług Administratora w wypadku wyrażenia stosownych zgód, zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych lub RODO). Umowa to, w naszym przypadku akceptacja regulaminu danej usługi.

Jak długo przetwarzamy Państwa dane?

Dane będą przetwarzane na czas wykonania łączącej nas z Państwem umowy, do czasu odwołania wyrażonej przez Państwa zgody lub do spełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa.

Kto ma dostęp do Państwa danych?

  • osoby upoważnione przez TCZ.PL - nasi pracownicy i współpracownicy, którzy muszą mieć dostęp do danych, aby wykonywać swoje obowiązki,

  • podmioty przetwarzające - którym zlecimy czynności wymagające przetwarzania danych, np. agencje reklamowe i inne podmioty pośredniczące w sprzedaży naszych usług bądź w ich promowaniu a także podmioty obsługujące i utrzymujące naszą sieć; administrujący naszymi systemami teleinformatycznymi lub udostępniający nam narzędzia teleinformatyczne; podmioty świadczące nam usługi podatkowe, rachunkowe i prawne,

  • inni administratorzy danych, którzy przetwarzają Państwa dane we własnym imieniu, jak np. bank,

  • podmioty upoważnione na podstawie przepisów prawa, np. sądy, policja itp.


Ponadto ochronę danych osobowych podczas ich przekazywania zapewnia stosowany przez nas 128-bitowy protokół bezpieczeństwa SSL.

Jakie są Państwa prawa?

Każdemu użytkownikowi, który wypełnił formularz rejestracyjny czy w inny sposób udostępnił nam swoje dane osobowe ma prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania, żądania usunięcia oraz prawo przeniesienia danych. Mogą Państwo również domagać się ograniczenia ich przetwarzania ze względu na swoją szczególną sytuację, a także w wypadku udzielenia zgody wycofać udzieloną zgodę w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem.

Cookies

Stosowanie mechanizmu cookies jest jednym ze sposobów zbierania przez nas informacji. Pliki "cookies" to informacje tekstowe zapisane przez serwer na komputerze użytkownika. Serwer może je odczytać przy każdorazowym połączeniu się z danego komputera. Dzięki plikom "cookies" dowiadujemy się kim są, jakiej informacji potrzebują i szukają na naszych stronach nasi internauci.

Czytelnik może w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce opcję przyjmowania cookies, może to jednak poważnie utrudnić korzystanie z niektórych usług naszego serwisu .

Czy transferujemy Państwa dane do państwa trzeciego?

Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej, czyli poza obszar EOG (obejmujący Unię Europejską, Norwegię, Lichtenstein, Islandię).

Gdzie można złożyć skargę w związku z naruszeniem Państwa danych osobowych?

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Linki do innych stron internetowych

Na naszych stronach czasami umieszczamy linki umożliwiające użytkownikom bezpośrednie przejście na inne strony internetowe. Nie odpowiadamy jednak za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli tych stron oraz za ich zawartość.

Wyłączenie odpowiedzialności

Informacje zawarte w artykułach naszego serwisu są zgodne z opinią ich autorów.

Opinie wyrażone przez społeczność na forum lub w komentarzach nie zawsze są zgodne z opinią portalu TCZ.PL. Redakcja nie bierze także na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy.

Ogólny dopisek np. "fot. Jan Kowalski" lub "fot. YouTube" pod materiałami graficznymi (w tym zdjęcia) ma na celu wskazanie autora zdjęcia lub określenie źródła jego pochodzenia w przypadku braku możliwości określenia jego autora i/lub właściciela.

Z kim kontaktować się celu realizacji swoich praw?

Wszelkie pytania i uwagi dotyczące warunków korzystania z portalu www.tcz.pl oraz ochrony prywatności jego użytkowników można przekazać kontaktując się z nami za pomocą formularza: formularza kontaktowego .

Sonda - odpowiedz na pytanie

Czy jesteś za likwidacją przedmiotu religii w szkołach publicznych?

Drukuj
Prześlij dalej

Komentarze (0)

  • Uwaga! Funkcja komentowania została wyłączona przez Moderatora serwisu...