tczew - tcz.pl logo
user_ico
Nie jesteś zalogowany!
Zaloguj się lub zarejestruj się w serwisie
Dziś jest sobota, 3 grudnia 2016r, godz. 14:41
Imieniny:
Wiadomości: Archiwum wydarzeń
Więcej : Wiadomości  |  Co będzie  |  Sport  |  Telewizja  |  pogoda - tczewPogoda

Koncert Cela Nr 3, No Libab Dab

Data wydarzenia: piątek, 13.05.2011
Opublikowano: poniedziałek, 18.04.2011, 07:53. Ilość komentarzy: 5

Zmień rozmiar tekstu: A A A

Zapraszamy na koncert: CELA NR 3 (punk rock - Grudziądz), NO LIBAB DAB (punk rock reggae - Tczew).

Gdzie: Tczew Blues Brothers, ul. Armii Krajowej 29
Kiedy: 13.05.2011 (piątek)
Start: 20.00
Wstęp: 10 zł

CELA NR 3 - polski zespół punkrockowy. Grupa zainspirowana przez takie legendarne kapele jak: Ramones, Sham 69, czy Buzzcocks, powstała w 1985 roku w Grudziądzu, jako "Zanik pamięci". W roku 1986 w pociągu, którym zespół wybierał się na koncert do pobliskiego Torunia, doszło do awantur, co skutkowało przymusowym pobytem w grudziądzkim areszcie. Niejako na pamiątkę tamtego wydarzenia grupa zmieniła swoją nazwę na "Cela nr 3".
Mimo że historia Celi jest burzliwa, a rotacja w jej składzie zawsze była spora, zespół istnieje do dnia dzisiejszego i często koncertuje. Obecnie skład zespołu tworzą: Wiesław Panter (bas, wokal), Krzysztof Panter (gitara, wokal) oraz Jarosław Bielski (perkusja).
W ciągu ponad 25 lat wspólnego grania ukazało się 6 wydawnictw (część wyłącznie na kasetach MC), na których zawarto wiele przebojów, śpiewanych do dziś przez tysiące fanów, m.in "Kwiaty", "Cela nr 3", "Sham 69", "Czy to ważne?", "Piwo".

Dyskografia:
1987-'89 - Kwiaty
1987-'89 - Lustro
1997 - Live
2001 - Jedynka
2004 - Dedykacja dla Kurdupla
2005 - Miasto

www.celanr3.dir.pl

NO LIBAB DAB - to tczewska kapela w składzie: Ziut (gitara wokal), Tony(bas), Marys (gitara, wokal) i Harry (perkusja). Muzyka zespołu to klimaty alternatywy, punk rocka i reggae, które sama określa jako "miejski folk". Początki No Libab Dab sięgają 1997 roku jednak w takim składzie po reaktywacji zespół gra od 2009. Obecnie grupa przygotowuje publikację pierwszej płyty w postaci demo (15 utworów).

Dyskografia:
2009 - utwór na składance - Sztuka przeciwko przemocy
2010 - utwór na składance - Sztuka przeciwko przemocy 2
2011 - płyta demo - bez nazwy

www.nolibabdab.pl
www.myspace.com/nolibabdab
drukuj
Artykuł przeczytano 2578 razy ( i )
prześlij dalej
    Wróć do: Archiwum wydarzeń
dodaj do ulubionych   
Czytaj w Tcz.pl:
Tczew - Wakacje z aparatem
Więcej w dziale "Archiwum wydarzeń":
 
Opinie i komentarze (5)   Zmień kolejność
 
Brak zdjęcia
0
wa_gość
IP: 109.207.xx8.xx8
Data: 28.04.2011, 15:35
będę na pewno
Brak zdjęcia
+1
baton_gość
IP: 79.184.xx9.xx0
Data: 05.05.2011, 21:28
widze was tam wszystkich w POGO ! ;D
Brak zdjęcia
0
Sony ~ Virtual_gość
IP: 84.38.xx4.xx4
Data: 06.05.2011, 14:38
Się wie! :-)
 
Brak zdjęcia
0
Piątek 13 ;-) ~ _gość
IP: 84.38.xx4.xx4
Data: 10.05.2011, 12:51
To już w ten piątek - ogień - punk rock - a gruby czarny kot? .... mu w .... nawet w 13 piątek! Będę na pewno!
Brak zdjęcia
0
koncert No LiBab Dab i Cela Nr.3 ~ Wojtassss---Ophis no libab dab_gość
IP: 84.38.xx7.xx7
Data: 11.05.2011, 17:46
bedzie sie dzialo....- Patarda jak na 13-go w Piatek.Pozdrowinka...
Uwaga! Publikowane powyżej komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Tcz.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Jeżeli którykolwiek komentarz łamie zasady, zawiadom nas o tym - tutaj.
Dodaj nowy komentarz:

Uwaga!
Wszystkie komentarze niezwiązane w żaden sposób z artykułem w tym dziale, a także komentarze zawierające treści wulgarne lub obraźliwe nie zostaną dodane.


Imię, login, pseudonim, nick (max 30 znaków):
 _gość

Temat komentarza (max 50 znaków):

*Treść komentarza (znaczniki HTML wyłączone):
 
kalendarz wydarzeń
Grudzień 2016
  • Pn
  • Wt
  • Śr
  • Cz
  • Pt
  •  Sb
Zobacz cały kalendarz imprez i wydarzeń
Organizujesz wydarzenie kulturalne,
muzyczne, sportowe lub inne?

 
znajdź w tym dziale
znajdź w tym dziale
 
ranking i gorący temat
ranking i gorący temat
O tym się mówi: 
 
 
najpopularniejsze
najpopularniejsze
Tczew - Dni Ziemi Tczewskiej - sztandarowa miejska impreza Dni Ziemi Tczewskiej 2013 [aktualizacja] (49)
Data wydarzenia: 22.06.2013
Tczew - Tczewska Aleja Stóp powstanie na bulwarze w sąsiedztwie placu zabawDzień Komunalnika i Pracownika Samorządowego (35)
Data wydarzenia: 11.05.2013
Tczew - Sylwia GrzeszczakDni Ziemi Tczewskiej (15)
Data wydarzenia: 21.06.2014
 

Copyright © 2001-2016 Tczew - TCZ.PL Sp. z o.o. Internetowy Serwis Informacyjny Miasta
Kontakt: kontakt@redakcja.tcz.pl. Adres: ul. Hanny Hass 4, 83-110 Tczew