Polityka prywatności, zachowanie prywatności użytkowników

Zachowanie prywatności użytkowników naszego serwisu ma dla nas bardzo duże znaczenie. Dlatego zamieszczamy dokument wyjaśniający zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach portalu.

Przetwarzanie danych osobowych użytkowników

Aby uzyskać pełen dostęp do niektórych działów serwisu tcz.pl, wskazane jest dokonanie przez użytkownika rejestracji w portalu poprzez wypełnienie formularza rejestracyjnego. Rejestracji wymaga założenie konta emaliowego, bloga, udział w forum dyskusyjnym, dodawanie zdjęć do fotobloku. Formularz zawiera szereg kategorii m. in. dane osobowe. Niezbędne jest jednak wypełnienie tylko niektórych jego części. Ponadto, w celu świadczenia na rzecz użytkowników portalu niektórych usług drogą elektroniczną na stronach tcz.pl możemy zbierać i przetwarzać dane osobowe użytkowników w sposób inny niż rejestracja.

Dane osobowe naszych internautów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez użytkownika zezwolenia oraz w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.)oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204). Zbiór zgromadzonych danych osobowych użytkowników traktowany jest jako wydzielona baza danych, przechowywana na serwerze portalu tcz.pl w specjalnej strefie bezpieczeństwa, zapewniającej właściwą ochronę. Pełen dostęp do bazy danych posiada jedynie niewielka liczba uprawnionych pracowników spółki TCZ.PL zajmująca się administracją bazy. Ponadto ochronę danych osobowych podczas ich przekazywania zapewnia stosowany przez nas 128-bitowy protokół bezpieczeństwa SSL.

Prawo do weryfikacji, modyfikacji i usunięcia danych osobowych

Każdemu użytkownikowi, który wypełnił formularz rejestracyjny czy w inny sposób udostępnił nam swoje dane osobowe ma możliwość ich weryfikacji, modyfikacji lub też usunięcia.

Zakres udostępniania informacji o użytkowniku

Wydawca serwisu tcz.pl nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika, lub też na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

Cookies

Stosowanie mechanizmu cookies jest jednym ze sposobów zbierania przez nas informacji. Pliki "cookies" to informacje tekstowe zapisane przez serwer na komputerze użytkownika. Serwer może je odczytać przy każdorazowym połączeniu się z danego komputera. Dzięki plikom "cookies" dowiadujemy się kim są, jakiej informacji potrzebują i szukają na naszych stronach nasi internauci.
Czytelnik może w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce opcję przyjmowania cookies, może to jednak poważnie utrudnić korzystanie z niektórych usług naszego serwisu .

Informacje zawarte w logach dostępowych

Stosownie do zapisu art. 15 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204), możemy zostać zobowiązani do wydania informacji w tym w szczególności numeru IP komputera zawartych w logach dostępowych na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

Linki do innych stron internetowych

Na naszych stronach czasami umieszczamy linki umożliwiające użytkownikom bezpośrednie przejście na inne strony internetowe. Nie odpowiadamy jednak za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli tych stron oraz za ich zawartość.

Wyłączenie odpowiedzialności

Informacje zawarte w artykułach naszego serwisu są zgodne z opinią ich autorów.

Opinie wyrażone przez społeczność na forum lub w komentarzach nie zawsze są zgodne z opinią portalu tcz.pl Redakcja nie bierze także na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy.

Ogólny dopisek np. "fot. Jan Kowalski" lub "fot. YouTube" pod materiałami graficznymi (w tym zdjęcia) ma na celu wskazanie autora zdjęcia lub określenie źródła jego pochodzenia w przypadku braku możliwości określenia jego autora i/lub właściciela.

Kontakt

W przypadku pytań dotyczących niniejszych warunków i korzystania z portalu tcz.pl prosimy o wysyłanie uwag za pomocą formularza kontaktowego .
Drukuj
Prześlij dalej

Komentarze (0)

  • Uwaga! Funkcja komentowania została wyłączona przez Moderatora serwisu...