Koncert Cela Nr 3, No Libab Dab

Cela Nr 3, No Libab Dab

odbyło się
13
05.2011
Piątek
Tczew - Koncert Cela Nr 3, No Libab Dab
Zapraszamy na koncert: CELA NR 3 (punk rock - Grudziądz), NO LIBAB DAB (punk rock reggae - Tczew).

Gdzie: Tczew Blues Brothers, ul. Armii Krajowej 29
Kiedy: 13.05.2011 (piątek)
Start: 20.00
Wstęp: 10 zł

CELA NR 3 - polski zespół punkrockowy. Grupa zainspirowana przez takie legendarne kapele jak: Ramones, Sham 69, czy Buzzcocks, powstała w 1985 roku w Grudziądzu, jako "Zanik pamięci". W roku 1986 w pociągu, którym zespół wybierał się na koncert do pobliskiego Torunia, doszło do awantur, co skutkowało przymusowym pobytem w grudziądzkim areszcie. Niejako na pamiątkę tamtego wydarzenia grupa zmieniła swoją nazwę na "Cela nr 3".
Mimo że historia Celi jest burzliwa, a rotacja w jej składzie zawsze była spora, zespół istnieje do dnia dzisiejszego i często koncertuje. Obecnie skład zespołu tworzą: Wiesław Panter (bas, wokal), Krzysztof Panter (gitara, wokal) oraz Jarosław Bielski (perkusja).
W ciągu ponad 25 lat wspólnego grania ukazało się 6 wydawnictw (część wyłącznie na kasetach MC), na których zawarto wiele przebojów, śpiewanych do dziś przez tysiące fanów, m.in "Kwiaty", "Cela nr 3", "Sham 69", "Czy to ważne?", "Piwo".

Dyskografia:
1987-'89 - Kwiaty
1987-'89 - Lustro
1997 - Live
2001 - Jedynka
2004 - Dedykacja dla Kurdupla
2005 - Miasto

www.celanr3.dir.pl

NO LIBAB DAB - to tczewska kapela w składzie: Ziut (gitara wokal), Tony(bas), Marys (gitara, wokal) i Harry (perkusja). Muzyka zespołu to klimaty alternatywy, punk rocka i reggae, które sama określa jako "miejski folk". Początki No Libab Dab sięgają 1997 roku jednak w takim składzie po reaktywacji zespół gra od 2009. Obecnie grupa przygotowuje publikację pierwszej płyty w postaci demo (15 utworów).

Dyskografia:
2009 - utwór na składance - Sztuka przeciwko przemocy
2010 - utwór na składance - Sztuka przeciwko przemocy 2
2011 - płyta demo - bez nazwy

www.nolibabdab.pl
www.myspace.com/nolibabdab
Drukuj
Prześlij dalej

Komentarze (5)
dodaj komentarz

  • wa_gość

    28.04.2011, 15:35

    będę na pewno

    Odpowiedz
    IP: 109.207.xx8.xx8 
  • +1

    baton_gość

    05.05.2011, 21:28

    widze was tam wszystkich w POGO ! ;D

    Odpowiedz
    IP: 79.184.xx9.xx0 
  • Virtual_gość

    06.05.2011, 14:38

    Sony

    Się wie! :-)

    Cytuj
    IP: 84.38.xx4.xx4 
  • _gość

    10.05.2011, 12:51

    Piątek 13 ;-)

    To już w ten piątek - ogień - punk rock - a gruby czarny kot? .... mu w .... nawet w 13 piątek! Będę na pewno!

    Odpowiedz
    IP: 84.38.xx4.xx4 
  • Wojtassss---Ophis no libab dab_gość

    11.05.2011, 17:46

    koncert No LiBab Dab i Cela Nr.3

    bedzie sie dzialo....- Patarda jak na 13-go w Piatek.Pozdrowinka...

    Odpowiedz
    IP: 84.38.xx7.xx7 
Uwaga! Publikowane powyżej komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu, które dodano po zaakceptowaniu regulaminu. Tcz.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Jeżeli którykolwiek komentarz łamie zasady, zawiadom nas o tym używając opcji "zgłoś naruszenie zasad komentowania lub zgłoś nadużycie" dostępnej pod każdym komentarzem.