Karol Szczepański - uczeń Zespołu Szkół Rzemieślniczych i Kupieckich im. księcia Sambora II w Tczewie - reprezentantem Pomorza w XXI Ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik.
Uczeń klasy trzeciej zasadniczej szkoły zawodowej odniósł sukces w etapach: szkolnym i wojewódzkim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i zakwalifikował się do XXI Ogólnopolskiego Turnieju, który odbędzie się w dniach 11-13 kwietnia 2016 r. we Wrocławiu, pod hasłem „Głębia Oceanu”.
Aby uzyskać tytuł „Najlepszego” Karol będzie przez godzinę rozwiązywał test z wiedzy cukierniczej, a następnie podejdzie do etapu praktycznego gdzie przez siedem godzin będzie wykonywał wyroby cukiernicze. W etapie praktycznym uczniowie będą wykonywać: tort o dowolnej wadze, ciastka bankietowe, figurki z marcepana lub masy plastycznej, eksponat z karmelu lub czekolady.
Karol szlifuje swój talent sztuki cukierniczej pod okiem pracodawcy Jacka Zywert, właściciela Piekarni Sambor w Tczewie oraz nauczyciela przedmiotów zawodowych Piotra Tocewicz.
Karolowi życzymy dalszych sukcesów.
Uczeń klasy trzeciej zasadniczej szkoły zawodowej odniósł sukces w etapach: szkolnym i wojewódzkim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i zakwalifikował się do XXI Ogólnopolskiego Turnieju, który odbędzie się w dniach 11-13 kwietnia 2016 r. we Wrocławiu, pod hasłem „Głębia Oceanu”.
Aby uzyskać tytuł „Najlepszego” Karol będzie przez godzinę rozwiązywał test z wiedzy cukierniczej, a następnie podejdzie do etapu praktycznego gdzie przez siedem godzin będzie wykonywał wyroby cukiernicze. W etapie praktycznym uczniowie będą wykonywać: tort o dowolnej wadze, ciastka bankietowe, figurki z marcepana lub masy plastycznej, eksponat z karmelu lub czekolady.
Karol szlifuje swój talent sztuki cukierniczej pod okiem pracodawcy Jacka Zywert, właściciela Piekarni Sambor w Tczewie oraz nauczyciela przedmiotów zawodowych Piotra Tocewicz.
Karolowi życzymy dalszych sukcesów.
Komentarze (9) dodaj komentarz
ania_gość
27.01.2016, 14:08
Gratulacje! co z degustacją ? :)
Odpowiedz1234_GOŚĆ_gość
27.01.2016, 15:03
Gratulacje dla Karola, w pełni zasłużone!!! Co do opisu-Bardzo trafne określenie: "Karol szlifuje swój talent sztuki cukierniczej pod okiem pracodawcy Jacka Zywert", aczkolwiek umiejętności praktyczne,które nabył, w dużej mierze zawdzięcza Cukiernikowi- Panu Waldkowi.
Odpowiedzxyz_gość
27.01.2016, 15:23
Oczywiście trzymam kciuki za Karola! I jedna uwaga do Redakcji; w języku polskim odmieniamy nazwiska (Zywerta, Tocewicza...etc).
Odpowiedzmikipod_gość
27.01.2016, 16:22
Chyba figurki z marcepanu a nie marcepana ;)
OdpowiedzAlina_gość
27.01.2016, 20:15
Gratulacje!!!
super Karolu, oby tak dalej!!! no i poproszę taki tort na urodziny:)
Odpowiedz_gość
27.01.2016, 20:18
Gratulacje
Odpowiedzchlopie nogi za pas :)_gość
27.01.2016, 20:58
Karol-propozycja nie do odrzucenia:) nogi za pas,bo przy takim pracodawcy to tylko nerwicy sie nabawisz i garba...ci co pracują i flaki sobie wypruwają to wiedzą :( brrrrrrraaaaaaaaaaak slów ...
Odpowiedzania_gość
27.01.2016, 22:27
Gratulacje !
Odpowiedzuboottcz
28.01.2016, 09:00
podwiesić....
Gratulacje! Ale pod czyjś sukces bardzo łatwo się podwiesić, gorzej z porażką.......
Odpowiedz