Kociewski Kalendarz Kulinarny - gospodynie promują tradycyjne dania

Kalendarz zawiera przepisy na tradycjne kociewskie potrawy (fot. tcz.pl)
Kociewski Kalendarz Kulinarny - gospodynie promują tradycyjne dania
Nie tylko zaznaczysz w nim datę ważnego spotkania, ale też znajdziesz przepisy na pyszne dania. Mowa o kociewskim Kalendarzu Kulinarnym na 2013 rok, w którym przepisy na smaczne kociewskie potrawy proponują gospodynie z terenu Powiatu Tczewskiego.

Kalendarz Kulinarny jest już trzecią publikacją wydaną w ramach Sympozjum Kulinarnego "O jeściu na Kociewiu". Uczestnicy pierwszego Sympozjum otrzymali w prezencie publikację autorstwa Krystyny Gierszewskiej "Dawne smaki Kociewia", w ubiegłym roku upominkiem był kalendarz z przepisami przygotowanymi przez koła gospodyń wiejskich powiatu tczewskiego. W tym roku goście Sympozjum otrzymali miłą niespodziankę w postaci kalendarza kulinarnego na rok 2013.

- Kalendarz powstał według pomysłu i opracowania Krystyny Gierszewskiej, prezeski Stowarzyszenia "Kociewskie Forum Kobiet". Publikacja została dofinansowana przez Gminę Subkowy. W kalendarzu można znaleźć nie tylko tradycyjne kociewskie przepisy kulinarne, ale również zdjęcia i teksty dokumentujące trzy dotychczasowe Sympozja. - informuje Magdalena Olszewska, Główny Specjalista w Biurze Prezydialnym Starostwa Powiatowego w Tczewie.

Kalendarz można nabyć za pośrednictwem Stowarzyszenia "Kociewskie Forum Kobiet". Więcej informacji na stronie www.forumkobiet.org.pl


Drukuj
Prześlij dalej