Elementy wyposażenia pizzerii - odpowiedni sprzęt i akcesoria - to podstawa funkcjonowania tego typu restauracji. To nie tylko zadowolenie klientów z dobrze przygotowanych potraw, ale także właścicieli (im więcej klientów, tym większy zarobek) oraz pracowników - ich praca jest bardziej efektywna i łatwiejsza.
Przygotowanie pysznej pizzy opiera się nie tylko na doskonałej recepturze czy też specjalistach, którzy potrafią zrobić tę potrawę i znają wszystkie jej tajemnice oraz sekretne receptury, to także odpowiedni sprzęt i pozostałe elementy wyposażenia profesjonalnej pizzerii. Dlatego też otworzenie tego typu lokalu gastronomicznego wymaga zadbania o niego o podstaw. A trzeba pamiętać, że inwestycja w sprzęt to inwestycja na długie lata - wiele firm dostarcza wyposażenie pizzerii, które będzie niezawodnie służyć przez bardzo długi czas. To nie tylko sprzęt gastronomiczny pozwalający na wyrób ciasta na pizzę, przygotowanie jej, upieczenie, ale także na dostarczenie pizzy; to także wyposażenie do przechowywania dodatków. Dzięki temu wszystkiemu jesteśmy w stanie zaserwować naszym klientom profesjonalne przygotowaną pizzę najwyższej jakości.
Profesjonalne wyposażenie pizzerii - na jakie się zdecydować
Jeśli podjęliśmy już decyzje o otworzeniu pizzerii i musimy zakupić odpowiednie wyposażenie lub też wymienić asortyment, dobrze jest się zdecydować na taką ofertę, która zapewnia sprzęt najwyższej jakości. Można oczywiście śledzić, co pojawia się w nowych ogłoszeniach z branży gastronomicznej, ale to zajmuje dość dużo czasu, poza tym trzeba szybko podejmować decyzję - a jak wiadomo, pośpiech nie jest dobrym doradcą. Lepszym rozwiązaniem jest postawienie na wyposażenie pizzerii oferowane w profesjonalnych sklepach. Dziś jest to możliwe także dzięki internetowi, gdyż wiele takich sklepów oferuje również sprzedaż online. Wystarczy tylko wpisać odpowiednią frazę w Twojej przeglądarce. To zdecydowanie najprostszy sposób i najpewniejszy. A to dlatego, że mamy pewność, iż oferowane produkty są nowe, wysokiej jakości i objęte gwarancją. Można też zawsze liczyć na fachową poradę i dostawę w całej Polsce. Czego więc potrzebnego do przygotowania pizzy szukać w takim sklepie? Poniżej kilka podpowiedzi.
Piece do pizzy
Profesjonalny piec do wypieku pizzy to sprzęt, bez którego pizzeria nie ma prawa istnieć. W odpowiednio dobranym piecu możemy przygotować pizze, których ciasto będzie odpowiednio wypieczone i będzie się odznaczało należytą chrupkością. Istotną informacją jest to, że piec do pizzy (czytaj więcej ) (jego typ) musi być dobrany do konkretnej receptury - a to ze względu na odpowiednią temperaturę pieczenia i tego, w jaki sposób proces obróbki termicznej ciasta przebiega. Takie piece mogą też mieć różną pojemność i mogą być jedno- lub dwukomorowe. W ofercie profesjonalnych sklepów najczęściej możemy spotkać:
- piece gazowe - wymagają instalacji gazowej w lokalu,
- piece elektryczne - bardzo łatwe w obsłudze.
- piece do pizzy opalane drewnem (zobacz produkty )
W lokalach spotyka się też piece rotacyjne, taśmowe i węglowe. Do wyjmowania gotowej pizzy z pieca niezbędne będą różnego rodzaju łopaty i łopatki - to jedno z niezbędnych akcesoriów. Do nich należą także blachy i siatki do pizzy.
Stoły chłodnicze ze stali nierdzewnej
Stół chłodniczy zazwyczaj wykonany jest ze stali nierdzewnej, a jego blat roboczy to drewno lub granit. Ważne jest, by dobrać jego wielkość do metrażu lokalu (do miejsca, gdzie pizze są przygotowywane) oraz do tego, jaka liczba tych dań będzie dziennie sprzedawana. Istotne ze względów logistycznych jest także to, by stół chłodniczy stał w pobliżu pieca. A ponieważ wyrabianie ciasta na pizzę jest dość spektakularne, warto postawić go tak, by goście restauracji mieli możliwość obserwacji tego procesu. Pizzeria, która chce dobrze funkcjonować, nie może się też obyć bez sprzętu chłodniczego, w którym przechowuje się zapasy przygotowanego ciasta, i różnych mebli, takich jak regałów oraz półek z pojemnikami, z których łatwo jest sięgać różne dodatki i produkty.
Mikser spiralny i wałkowarka do ciasta
Do przyrządzania pizzy i wyrabiania ciasta pizzerie stosują miksery spiralne lub miesiarki planetarne (w mniejszych lokalach). Mikser planetarny zapewnia takie rozrobienie ciasta, by było ono elastyczne. Wśród mikserów spiralnych wyróżnia się sprzęty o objętości od 5 l do 30 l. Te, które są wysokiej jakości, zazwyczaj wykonane są stali nierdzewnej, która jest odporna na uszkodzenia oraz korozję i którą łatwo utrzymać w czystości. W pizzerii niezbędna jest też wałkowarka do ciasta. To urządzenie zaopatrzone w wałek pozwoli na uzyskanie cienkiego ciasta, które jest szczególnie cenione wśród smakoszy.
Inne akcesoria
Często pizzerie oferują klientom pizze z dowozem. W związku z tym potrzebne są torby pozwalają utrzymać odpowiednią temperaturę wypieku. W ten sposób sprzedawane dania dotrą do klientów w odpowiednim stanie. Niezbędne są też rękawice czy szczotka do czyszczenia pieca.
Profesjonalne pizzerie nie mogą narzekać na brak klientów. Jednak aby osiągnąć taki status, trzeba serwować dania najwyższej jakości - w tym pomogą sprzęty i inne elementy profesjonalnego wyposażenia lokalu serwującego pizzę. Szeroka i sprawdzona oferta to między innymi sklep GastroProdukt .
Przygotowanie pysznej pizzy opiera się nie tylko na doskonałej recepturze czy też specjalistach, którzy potrafią zrobić tę potrawę i znają wszystkie jej tajemnice oraz sekretne receptury, to także odpowiedni sprzęt i pozostałe elementy wyposażenia profesjonalnej pizzerii. Dlatego też otworzenie tego typu lokalu gastronomicznego wymaga zadbania o niego o podstaw. A trzeba pamiętać, że inwestycja w sprzęt to inwestycja na długie lata - wiele firm dostarcza wyposażenie pizzerii, które będzie niezawodnie służyć przez bardzo długi czas. To nie tylko sprzęt gastronomiczny pozwalający na wyrób ciasta na pizzę, przygotowanie jej, upieczenie, ale także na dostarczenie pizzy; to także wyposażenie do przechowywania dodatków. Dzięki temu wszystkiemu jesteśmy w stanie zaserwować naszym klientom profesjonalne przygotowaną pizzę najwyższej jakości.
Profesjonalne wyposażenie pizzerii - na jakie się zdecydować
Jeśli podjęliśmy już decyzje o otworzeniu pizzerii i musimy zakupić odpowiednie wyposażenie lub też wymienić asortyment, dobrze jest się zdecydować na taką ofertę, która zapewnia sprzęt najwyższej jakości. Można oczywiście śledzić, co pojawia się w nowych ogłoszeniach z branży gastronomicznej, ale to zajmuje dość dużo czasu, poza tym trzeba szybko podejmować decyzję - a jak wiadomo, pośpiech nie jest dobrym doradcą. Lepszym rozwiązaniem jest postawienie na wyposażenie pizzerii oferowane w profesjonalnych sklepach. Dziś jest to możliwe także dzięki internetowi, gdyż wiele takich sklepów oferuje również sprzedaż online. Wystarczy tylko wpisać odpowiednią frazę w Twojej przeglądarce. To zdecydowanie najprostszy sposób i najpewniejszy. A to dlatego, że mamy pewność, iż oferowane produkty są nowe, wysokiej jakości i objęte gwarancją. Można też zawsze liczyć na fachową poradę i dostawę w całej Polsce. Czego więc potrzebnego do przygotowania pizzy szukać w takim sklepie? Poniżej kilka podpowiedzi.
Piece do pizzy
Profesjonalny piec do wypieku pizzy to sprzęt, bez którego pizzeria nie ma prawa istnieć. W odpowiednio dobranym piecu możemy przygotować pizze, których ciasto będzie odpowiednio wypieczone i będzie się odznaczało należytą chrupkością. Istotną informacją jest to, że piec do pizzy (czytaj więcej ) (jego typ) musi być dobrany do konkretnej receptury - a to ze względu na odpowiednią temperaturę pieczenia i tego, w jaki sposób proces obróbki termicznej ciasta przebiega. Takie piece mogą też mieć różną pojemność i mogą być jedno- lub dwukomorowe. W ofercie profesjonalnych sklepów najczęściej możemy spotkać:
- piece gazowe - wymagają instalacji gazowej w lokalu,
- piece elektryczne - bardzo łatwe w obsłudze.
- piece do pizzy opalane drewnem (zobacz produkty )
W lokalach spotyka się też piece rotacyjne, taśmowe i węglowe. Do wyjmowania gotowej pizzy z pieca niezbędne będą różnego rodzaju łopaty i łopatki - to jedno z niezbędnych akcesoriów. Do nich należą także blachy i siatki do pizzy.
Stoły chłodnicze ze stali nierdzewnej
Stół chłodniczy zazwyczaj wykonany jest ze stali nierdzewnej, a jego blat roboczy to drewno lub granit. Ważne jest, by dobrać jego wielkość do metrażu lokalu (do miejsca, gdzie pizze są przygotowywane) oraz do tego, jaka liczba tych dań będzie dziennie sprzedawana. Istotne ze względów logistycznych jest także to, by stół chłodniczy stał w pobliżu pieca. A ponieważ wyrabianie ciasta na pizzę jest dość spektakularne, warto postawić go tak, by goście restauracji mieli możliwość obserwacji tego procesu. Pizzeria, która chce dobrze funkcjonować, nie może się też obyć bez sprzętu chłodniczego, w którym przechowuje się zapasy przygotowanego ciasta, i różnych mebli, takich jak regałów oraz półek z pojemnikami, z których łatwo jest sięgać różne dodatki i produkty.
Mikser spiralny i wałkowarka do ciasta
Do przyrządzania pizzy i wyrabiania ciasta pizzerie stosują miksery spiralne lub miesiarki planetarne (w mniejszych lokalach). Mikser planetarny zapewnia takie rozrobienie ciasta, by było ono elastyczne. Wśród mikserów spiralnych wyróżnia się sprzęty o objętości od 5 l do 30 l. Te, które są wysokiej jakości, zazwyczaj wykonane są stali nierdzewnej, która jest odporna na uszkodzenia oraz korozję i którą łatwo utrzymać w czystości. W pizzerii niezbędna jest też wałkowarka do ciasta. To urządzenie zaopatrzone w wałek pozwoli na uzyskanie cienkiego ciasta, które jest szczególnie cenione wśród smakoszy.
Inne akcesoria
Często pizzerie oferują klientom pizze z dowozem. W związku z tym potrzebne są torby pozwalają utrzymać odpowiednią temperaturę wypieku. W ten sposób sprzedawane dania dotrą do klientów w odpowiednim stanie. Niezbędne są też rękawice czy szczotka do czyszczenia pieca.
Profesjonalne pizzerie nie mogą narzekać na brak klientów. Jednak aby osiągnąć taki status, trzeba serwować dania najwyższej jakości - w tym pomogą sprzęty i inne elementy profesjonalnego wyposażenia lokalu serwującego pizzę. Szeroka i sprawdzona oferta to między innymi sklep GastroProdukt .
Powyższy tekst jest materiałem reklamowym (artykuł sponsorowany), który stworzył wyłącznie Reklamodawca. Redakcja Tcz.pl nie ponosi odpowiedzialności za treści zawarte w tym artykule. Chcesz zamówić taki artykuł? Zapraszamy tutaj: reklama Tczew
Komentarze (2) dodaj komentarz
Prawdy nie mity_gość
03.08.2021, 17:07
Mieszane uczucia
Zaj**isty artykół bendem robił piccę ale tylko dla tych co popierają LGBT
Odpowiedzqq_gość
04.08.2021, 07:38
ale tylko w piecu z teczowymi cegłami
Cytuj