VIII Sympozjum Kulinarne "O jeściu na Kociewiu"

(fot. mat. prasowe)
Tczew - VIII Sympozjum Kulinarne "O jeściu na Kociewiu"
W imieniu organizatorów i partnerów serdecznie zapraszamy miłośników regionalnej kuchni na VIII Sympozjum Kulinarne "O jeściu na Kociewiu", które odbędzie się w Domu Kultury w Subkowach w sobotę, 7 października. Początek godz. 16.00.

W tym roku tematem wydarzenia jest kociewska bania, którą prezentować będziemy na różne sposoby. Dynia będzie gwiazdą programu artystycznego, referatu "Wszystko do bani", jej poświęcimy konkurs kulinarny "Zupa z dyni", konkurs plastyczny "Rzeźba w dyni". Podczas widowiskowego pokazu kulinarnego w towarzystwie dyni przedstawione zostaną wciąż nieodkryte walory dziczyzny. Eksperci podpowiedzą w jaki sposób przyrządzić ją smacznie i nietuzinkowo, aby smak i zapach potraw kuchni myśliwskiej częściej gościł na naszych stołach. Swój debiut będzie miała nowa publikacja "Kociewska bania. Potrawy wyczarowane z dyni".

Zachęcamy też do udziału w konkursie kulinarnym i plastycznym. Więcej szczegółów na www.forumkobiet.org.pl, www.dk.subkowy.pl
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ - SPRAWDŹ OFERTĘ


A zatem do zobaczenia w Domu Kultury w Subkowach.

Sonda - odpowiedz na pytanie

Czy reforma systemu sądownictwa zmierza w dobrym kierunku?

Drukuj
Prześlij dalej