Trzeci weekend czerwca na Zamku Gniew upłynie pod znakiem dobrej kuchni. Stanie się tak za sprawą Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich.
W dniach 19-20 czerwca w kulinarne szranki stanie osiem drużyn kucharzy z całej Polski. W tym roku ich zadanie będzie polegało na przygotowaniu zakąski z polędwicy wołowej, brzoskwini oraz sera Polmlek Mlekdamer, dania głównego z wykorzystaniem dorsza, masła Polmlek oraz szparagów białych lub zielonych oraz deseru z wykorzystaniem twarogu Polmlek, czekolady (dowolnego rodzaju), miodu, dzikiej róży lub rokitnika. Dania będzie oceniać znakomite jury z kucharzem Kurtem Schellerem na czele.
Dorszowym Żniwom towarzyszyć będzie szereg atrakcji, m.in.: warsztaty fotografii kulinarnej, degustacje i konkursy.
W dniach 19-20 czerwca w kulinarne szranki stanie osiem drużyn kucharzy z całej Polski. W tym roku ich zadanie będzie polegało na przygotowaniu zakąski z polędwicy wołowej, brzoskwini oraz sera Polmlek Mlekdamer, dania głównego z wykorzystaniem dorsza, masła Polmlek oraz szparagów białych lub zielonych oraz deseru z wykorzystaniem twarogu Polmlek, czekolady (dowolnego rodzaju), miodu, dzikiej róży lub rokitnika. Dania będzie oceniać znakomite jury z kucharzem Kurtem Schellerem na czele.
Dorszowym Żniwom towarzyszyć będzie szereg atrakcji, m.in.: warsztaty fotografii kulinarnej, degustacje i konkursy.