Przedmiotem szkoleń jest m.in. obsługa klienta (fot. tcz.pl)
Tczew - Urzędnicy proszą o opinię na temat ich pracy

Urzędnicy proszą o opinię na temat ich pracy

Tczewski magistrat realizuje współfinansowany przez Unię Europejską projekt "Akademia Samorządowca II". W ramach tego przedsięwzięcia przeszkolonych zostanie 132 urzędników. Teraz ruszą także badania opinii klientów na temat jakości usług urzędu.

Wkrótce ruszą badania opinii klientów Urzędu Miejskiego w Tczewie prowadzone w ramach projektu partnerskiego "Akademia Samorządowca II" realizowanego dzięki Programowi Operacyjnemu Kapitał Ludzki. Ankiety przeprowadzi Akademia Kształcenia Zawodowego. Badanie będzie przeprowadzane na terenie Urzędu Miejskiego w okresie od października do grudnia 2011 r. Klienci tuż po załatwieniu sprawy w Urzędzie zostaną poproszeni przez ankietera o udzielenie odpowiedzi na kilka pytań krótkiego, anonimowego kwestionariusza.

- Bardzo prosimy o poświęcenie czasu na udzielenie odpowiedzi. Zapewniamy, że opinia Państwa będzie pomocna przy planowaniu działań, mających na celu dostosowanie funkcjonowania Urzędu do oczekiwań klientów. - zachęcają urzędnicy.

W projekcie, prowadzonym przez Lidera projektu - Akademię Kształcenia Zawodowego Sp. z o.o. w Gdańsku, biorą udział partnerzy: UM Starogard Gdańsk, UM Tczew, UG Tczew, UG Dzierzgoń. Projekt będzie realizowany od czerwca 2011 roku do lutego 2013 roku.
Drukuj
Prześlij dalej

Komentarze (22)
Dodaj komentarz

  • +8

    _gość

    27.09.2011, 05:55

    zatrudnienie

    W ankiecie napisze jak w UM Tczew przebiega rekrutacja. Jak wszystko jest nieuczciwe i jak można po znajomości otrzymać tam pracę. Pracę w UM to tylko dla znajomych. Ankiety nie pomogą ,a prawda co tam sie dzieje też będzie zdeptana.

    Odpowiedz
    IP: 83.25.xx9.xx2 
  • -7

    _gość

    27.09.2011, 07:58

    Może napisz do Pitery i do Płemieła. Jeden już tak zrobił i wiadomo jak to adresaci potraktowali.

    Cytuj
    IP: 79.188.xx3.xx4 
    +3

    _gość

    27.09.2011, 09:17

    przykład

    Ostatnia reorganizacja Urzędu zmiany wydziałów, stanowisk obieg zamknięty szczelny i hermetyczny. UM - wydział oświaty kultury i sportu - TCSiR i inne przypadki.

    Cytuj
    IP: 83.30.xx8.xx7 
  • -10

    weź się ogranij_gość

    27.09.2011, 07:51

    przykro, że nie dostaś/eś pracy, ale nie twórz od razu spiskowej teorii dziejów. taaa - wszystko poustawiane, wielkie przekręty.... żeby dostać robotę za 1600 brutto

    Odpowiedz
    IP: 89.200.xx2.xx4 
  • +7

    loki55_gość

    27.09.2011, 08:23

    URZĘDNICY W TCZEWIE LEKCEWAŻĄ KLIENTÓW , NIE ODPOWIADAJĄ NA Z ŁOŻONE WNIOSKI, MAJĄ JESZCZE KOMUNISTYCZNE MYŚLENIE , UWAŻAJĄ BY ZAJMOWAĆ ETAT I PIĆ KAWĘ DOŻYWOTNIE.

    Odpowiedz
    IP: 109.207.xx2.xx9 
  • +1

    _gość

    27.09.2011, 08:39

    Projekt będzie realizowany od czerwca 2011 roku do lutego 2013 roku.A jaki jest teraz miesiąc po sie pogubiłwm?

    Odpowiedz
    IP: 145.237.xx7.xx4 
  • +9

    x_gość

    27.09.2011, 08:45

    sami swoi i ich rodziny... a babska od obsługi klienta nieuprzejme i pyskate- oto UM właśnie

    Odpowiedz
    IP: 83.30.xx5.xx0 
  • +5

    petent_gość

    27.09.2011, 08:55

    do gościa z godz 7,58

    Napewno napiszę ,że w UM Tczew pracują ludzie 60-cio latki nawet starsi. zabierają miejsca pracy młodym mobilnym i mającym podejście do petenta. Ci napewno nie zarabiają 1600,00brutto bo by się tak szponami nie trzymali koryta.Tam towarzystwo wzajemnej adoracji siebie wspiera ,że nawet by nie pomogła PITERA.

    Odpowiedz
    IP: 83.25.xx9.xx2 
  • +6

    Tczew_gość

    27.09.2011, 09:09

    Urzędnik

    Jest jak mgła: niby jest wszędzie, a tak naprawdę nie można go złapać. Udziela petentowi niekompletnych albo wymijających informacji. Zawsze odsyła petenta do innego urzędu. Odsyłanie do innych urzędników w tym samym urzędzie jest niemile widziane. Pączek i herbata są ważniejsze od petenta. Petenci są zawsze, a pączek tylko raz na jakiś czas. Nie zawraca sobie głowy petentem, któremu nie udaje się załatwić swojej sprawy. I tak za chwilę przyjdzie następny. Gdy petent usiłuje dyskutować lub ma jakieś pojęcie o swojej sprawie idealny urzędnik mówi: "przykro mi bardzo ale w pańskich dokumentach brakuje..." i tu wstawia dowolny tekst. Zawsze deklaruje chęć pomocy petentowi i na niej kończy. Jeżeli petentowi zależy, to poradzi sobie sam. Ma biurko, pieczątki, komputer, internet, dużo papierów, szklanka kawy oraz wywieszka "zaraz wracam". Miejsce pracy jest jego drugim domem. Każdy intruz jest niemile widziany. Nie może dopuścić do przewagi liczebnej petentów i zawsze każe im wchodzić pojedynczo. Nie może swoją decyzją powodować dodatkowej pracy innego urzędnika. Nigdy się nie nudzi, nawet gdy nie ma nic do roboty. Większość czasu w pracy przeznacza na: granie na komputerze, rozmowy z innymi urzędnikami, rozmowy telefoniczne oraz konsumpcję. Petent nie może mu wtedy przerywać, tylko grzecznie wyjść i czekać. Nigdy nie udostępnia petentowi artykułów biurowych, na przykład: długopisu, kartki papieru czy spinacza. W zamian informuje o pobliskim sklepie papierniczym, który tak naprawdę jest bardzo daleko lub wcale go nie ma.

    Odpowiedz
    IP: 83.30.xx8.xx7 
  • +5

    ot cala prawda :-)))_gość

    27.09.2011, 09:51

    ciekawe czy prezydent to przeczyta,i wysunie wnioski???przeczyta i tu wleci ,tu wyleci...szczerze rzadko korzystam z "usług"urzędów,ale jak już trzeba,to zawsze jest źle,i to bardzo źle.Nigdy nie ma odpowiedniej pory dla pań urzędniczek,żeby je tam odwiedzić-zabuczale,i jakby mogły to by człowieka wywaliły za drzwi.I przychodzi mi taka myśl,żeby chociaż na tydzień zamieniłybyśmy się krzesełkami.Ja oddam swoje krzesełko (pensja ok.1500 mies),na to jej.I wtedy to ona zrozumie,ze jej praca to pikuś. Uczyłam się tak jak większość z nich (na pewno większość ma tylko średnie),tylko jest jedno ale...ja szanuję swoją pracę a one nie. Mogły by się kultury nauczyć z innych kulturalniejszych urzędów np.MALBORK.Tam nie ma sprawy ,w której by ci nie pomogli,zawsze milo i przyjemnie.A w Tczewie...sami widzicie

    Cytuj
    IP: 95.41.xx3.xx0 
  • +7

    _gość

    27.09.2011, 09:29

    Znajomy kiedyś pytał w UM o zapotrzebowanie na stażystów, bo szukał dla córki miejsca na stażu. Powiedziano mu w magistracie, że nie mają żadnego zapotrzebowania na stażystów.On pojechał do Urzędu Pracy i zapytał, czy Urząd Miejski składał zapotrzebowanie na stażystów i dowiedział się, że UM składał takie zapotrzebowanie i że potrzebnych jest 9 osób. wrócił do UM i poinformował miłych urzędasów czego dowiedział się w UP. Także wszystko po znajomości. Z resztą jeśli chodzi o załatwianie pracy po znajomości,lub fajnych szkoleń itd itp to Urząd Pracy jest w tym mistrzem.

    Odpowiedz
    IP: 213.17.xx8.xx5 
  • +2

    Jola_gość

    27.09.2011, 10:31

    prawda jest taka

    praca urzędnika zaczyna się od nalania wody do czajnika!!!

    Odpowiedz
    IP: 77.253.xx1.xx1 
  • +5

    wyborca_gość

    27.09.2011, 10:54

    po wyborach samorządowych

    Myśłałem ,że nowy prezydent w starym wydaniu zmieni wizerunek urzędu ,Na miejsca zasiedziałych staruszek usiądą młodzi wykształceni ludzie z pomysłami i kulturą zawodową. Kiedy spotkam ankietera bądz sam sie wybiorę do Akademi Kształcenia zawodowego to wymaluję obraz ludzi zatrudnionych w tym urzędzie,,Uważam ,że wykształceni zawodowo nie powinni z takich szkoleń kozystać,ale cóż jak zatrudnia się klikę po kądzieli to trzeba podatnikow pieniądze wydawać na baranów co nie wiedzą jaką powierzchnie ma urząd.

    Odpowiedz
    IP: 83.25.xx9.xx2 
  • -2

    gosc_gość

    27.09.2011, 16:59

    praca urzednikow to straszna zecz wogule nie sa mili wrecz przeciwnie osylaja nie potrzebinie do innch robia laske klijentowi ze go obsluza robia pod gorke pracuja starsze osoby co ju zdawno powinny byc na zasilku przedemerytalnym lub na emerytuze i zabieraja miejsca pracy mlodym ludziom.

    Odpowiedz
    IP: 78.88.xx4.xx9 
  • +2

    Klient urzędu_gość

    27.09.2011, 20:29

    Dlaczego jest tak źle skoro jesteśmy tacy fajni

    Po 1. Urzędnik to też człowiek a praca urzędnika jest jak każda inna. Każdy ma prawo do błędu i do złego dnia, my też w naszej pracy z klientami nie do końca jesteśmy uprzejmi i mili. Po 2. Należy pamiętać, że urzędnik ma nad sobą przepisy i odpowiednie procedury, czy to jego wina że Ministerstwo daje takie wnioski do wypełnienia a nie inne? Czy to jego wina, że przepisy są niejasne a kontrola zmusza do ich przestrzegania? Czy jak idziecie do salonu i promocja trwa 2 dni, to dostaniesz 3 dnia po promocyjnej cenie ten sam towar? Nie! Po 3. Skończcie z mitem wysokich pensji w urzędach, brak nadgodzin, często praca w domu lub poza nim. Nie jest tak różowo jak się Wam większości wydaje... Jeden duży plus to ten, że kolejnego poranka urząd będzie stał otwarty, a firma może zniknąć z dnia na dzień. Nie ma przerw, chyba że z kanapką przy biurku. Nie mówię o wszystkich urzędach, bo bywa różnie ale skoro jest tak źle i Ci urzędnicy nic nie robią, to zajrzyjcie w swoje dokumenty i zapytajcie się czasem sami skąd są dowody osobiste, decyzje, zaświadczenia, potwierdzenia, odpowiedzi i kto je produkuje dla was, obrabia, dzwoni i prostuje czasem zaniedbania w naszych sprawach - klientów. Nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora, jeśli macie uwagi do ich pracy to czemu ich nie zgłaszacie wprost? Większość z was jak może wylewa na wszystkim pomyje Oto obraz naszego podejścia do życia i niektórych spraw, przykre ale najpierw zacznijmy od siebie a potem wymagajmy od innych. Pozdrawiam zrzędy i fantastów z PRL-u.

    Odpowiedz
    IP: 84.38.xx7.xx4 
  • ania_gość

    28.09.2011, 08:08

    i już wiemy co robią pracownicy UM w trakcie pracy :) piszą na tcz.pl zamiast obsługiwać klientów !

    Cytuj
    IP: 83.0.xx6.xx4 

    Ike_gość

    28.09.2011, 14:12

    Nadgodziny

    To rzeczywiście mają straszne nadgodziny, Aniu spójrz na godzinę wysłania komentarza

    Cytuj
    IP: 83.13.xxx.xx2 
  • +2

    _gość

    27.09.2011, 21:02

    Masakra a najgorsze P Urzędniczki w Wydziale lokalowym m innymi P .Kierownik ,stale zLa i wściekła jak nie lubi pracować to jest tyle mądrych i wykształconych ludzi a ta P na emeryturkę,albo zasiłeczek dla bezrobotnych .

    Odpowiedz
    IP: 46.134.xx5.xx2 
  • +2

    ._gość

    28.09.2011, 02:58

    do gościa z 21,02

    Wiem,ze naczelnik z wydzialu lokalowego to z zawodu pielegniarka ,z uwagi na męża przerobili ją na urzednika UM

    Odpowiedz
    IP: 83.27.xx3.xx0 
  • _gość

    28.09.2011, 09:27

    Z.G.K.Z.M. Tczew. SKŁADAM PISMA DO DYREKTORA w/w ZAKŁADU, NIE OTRZYMUJĘ ODPOWIEDZI NIE MÓWIĄC O TERMINOWOŚCI NA ODPOWIEDŹ . DZWONIĘ , PYTAM ,SEKRETARIAT ODPOWIADA ŻE OSOBA KTÓREJ DOTYCZYŁO PISMO JEST NA URLOPIE .CHODZI MI O DOJŚCIE DO LICZNIKA POBORU ENERGI W CELU ODCZYTANIA , JAKO UŻYTKOWNIK NIE MAM DOJŚCIA, A CO MIESIĄC MUSZĘ PODAĆ RZECZYWISTE ZUŻYCIE ENERGI.

    Odpowiedz
    IP: 109.207.xx2.xx9 
  • loki55_gość

    28.09.2011, 10:05

    PO STAREMU

    Z.G.K.Z.M. TCZEW NIE ODPOWIADA NA ZŁOŻONE PISMO . BRAK DOJŚCIA DO LICZNIKÓW ENERGI ELEKTRYCZNEJ BY SPISAĆ STAN RZECZYWISTY LICZNIKA. DZWONIŁEM, SEKRETARIAT ODPOWIEDZIAŁ ŻE OSOBA KOMPETENTNA JEST NA URLOPIE . BEZ ZMIAN. JAK ZA P.Z.P.R.

    Odpowiedz
    IP: 109.207.xx2.xx9 
  • -1

    Marteczka_gość

    16.10.2011, 01:02

    he he he

    Pracuja tam ludzie nie zbyt mili.. Nie wspomne o zastepcy Prezydenta jak i jego samego... Dla nich nie liczy sie dobro tylko miesieczna wyplata.. Odkladaja wszystko na pozniej..A tak nie moze byc,skoro ktos ma problemy to oni od tego sa aby mu pomoc..A pracownicy Urzedu Miejskiego zachowuja sie jakby pracowali za kare..Wiekszosc z nich wyslalabym do domu.. Zreszta powinni zmienic Prezydenta w Tczewie boo ten do niczego sie nie nadaje...!!!!

    Odpowiedz
    IP: 82.35.xx4.xx0 
Uwaga! Publikowane powyżej komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu, które dodano po zaakceptowaniu regulaminu. Tcz.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Jeżeli którykolwiek komentarz łamie zasady, zawiadom nas o tym używając opcji "zgłoś naruszenie zasad komentowania lub zgłoś nadużycie" dostępnej pod każdym komentarzem.