Miłośnicy Magdy Gessler mogli wczoraj (18.09) obejrzeć odcinek "Kuchennych Rewolucji", który w maju br. był realizowany w Tczewie. "Ludzie uciekają, bo mają wrażenie, że się otrują" - mówiła restauratorka po zjedzeniu posiłku w tczewskim lokalu Milenium. Ostatecznie po rewolucji dała jednak zielone światło lokalowi "Mio Angel", mówiąc - "Jest tu dobry początek".
Nie zabrakło ostrych słów, wzruszających momentów i konfrontacji - właściciel - załoga. Był też sam Tczew:
- Położony nad Wisłą -Tczew - to jedno z najstarszych miast Pomorza i niejedno już widziało w swojej historii. Sprawowali tu rządy Krzyżacy, a i Napoleon wpadł kiedyś z wizytą. Tczew nie żyje jednak tylko historią, bowiem wokół miasta wyrosły potężne osiedla mieszkaniowe. Na jednym z nich nieco w cieniu blokowiska przycupnęła pizzeria Milenium. - mówił lektor.
Wykorzystane zdjęcie jest własnością TVN i pochodzi ze strony: www.player.pl
Archiwum TV Tczew
Nie zabrakło ostrych słów, wzruszających momentów i konfrontacji - właściciel - załoga. Był też sam Tczew:
- Położony nad Wisłą -Tczew - to jedno z najstarszych miast Pomorza i niejedno już widziało w swojej historii. Sprawowali tu rządy Krzyżacy, a i Napoleon wpadł kiedyś z wizytą. Tczew nie żyje jednak tylko historią, bowiem wokół miasta wyrosły potężne osiedla mieszkaniowe. Na jednym z nich nieco w cieniu blokowiska przycupnęła pizzeria Milenium. - mówił lektor.
Restauratorka skupiła się na wyprostowaniu relacji między szefem lokalu a załogą. Ostatecznie, zachęciła wszystkich do odwiedzenia tczewskiego lokalu.
Zobacz Kuchenne Rewolucje w Tczewie
Wszyscy, którzy nie obejrzeli wczoraj odcinka na antenie TVN, mogą to zrobić tutaj: Odcinek 3, Sezon 10 .
Zobacz Kuchenne Rewolucje w Tczewie
Wszyscy, którzy nie obejrzeli wczoraj odcinka na antenie TVN, mogą to zrobić tutaj: Odcinek 3, Sezon 10 .
Wykorzystane zdjęcie jest własnością TVN i pochodzi ze strony: www.player.pl
Archiwum TV Tczew
Komentarze (56) dodaj komentarz
_gość
19.09.2014, 08:25
Najważniejsze jest, czy klienci dali/dadzą zielone światło, bo z tym różnie.
Odpowiedzjan_gość
19.09.2014, 08:33
POWODZENIA
Dla mnie pizza faktycznie majstersztyk. Niby to to tylko pizza, a jednak ma coś w sobie. Ceny... hmm droższa, ale smaczniejsza. Wolę chyba rzadziej jesć pizze, ale lepszą. Powodzenia!!!
Odpowiedzjan_gość
21.09.2014, 22:36
diabolo
Jednak człowiek jak sobie coś ubzdura, to czasem traci bez sensu. Dlaczego? Zjadłem pizze z gruszkami i szparagami. Ale mówię sobie, diabolo nie, bo mi ryj wypali, a przecież wszystkie DIABOLO tak robią. Ni to smaku wtedy nie czuć, a tyłek następnego dnia... wiadomo od papryczki. Ale po emisji zauważyłem, że w tej diabolo więcej buraczków niż chili, a ja uwielbiam buraczki. Ale buraczki i pizza??? Nic, tylko trzeba było spróbować - no i ja jestem zadowolony. Bo smak cały czas czułem, po papryczki tyle ile trzeba, aby pizza miała pikantny smak, ale ryja nie wypali. Więc jestem dumny, że potrafię zjeść pizze DIABOLO ze smakiem w ustach, a nie ogniem ;-) Wiadomo, dla zwolenników SMOKA w gębie, będzie to za mało, ale dla mnie SUPER!!! PS. Miałem okazję chwilkę zamienić kilka słów z p. Michałem, i tak jak pozytywne wrażenie wywarł w programie, tak i w bezpośrednim kontakcie okazał się osobą do serca przyłóż. Wiadomo, to tylko wrażenie, ale mówią, że pierwsze wrażenie jest bardzo ważne :-)
CytujTczewianin_gość
19.09.2014, 08:48
darmowa reklama
Czy to godzi aby prezydent miasta swoja obecnością reklamował prywatną firmę ?
Odpowiedzreklama?_gość
19.09.2014, 14:33
a gdzie niby reklama? Raczej promocja miasta.
Cytuj_gość
22.09.2014, 13:35
On nie reklamował. Po prostu wkręcił się na krzywy ryj, żeby pokazać się w TV. Robił sobie pozytywny PR. Warto zauważyć, że ani słowem nie wspomniano, że to prezydent Tczewa. Na ulicy, w czasie degustacji i zapraszania gości na kolację, kobitki go nie spotkały, a musiał wiedzieć, że tego dnia akurat będzie ta kolacja. Reklamę robił sobie sam. Taka okazja, żeby pokazać się w tak popularnym programie, tak niskim kosztem, już mu się nie trafi a niedługo wybory samorządowe. trzeba myśleć o PR.
CytujC:_gość
22.09.2014, 18:58
dla informacji
................................................................. jo to tera idz sie utop cebulaku
Cytujzaratustra83
19.09.2014, 08:53
wybieram się
A ja się wybieram spróbować tych nowych specjałów. I tu chyba trzeba docenić poświęcenie właściciela i załogi by że tak powiem pokazać się w TV dla ratowania zakładu. Tak więc wszystkich komentujących i chcących komentować, zachęcam by odwiedzili lokal i dali obiektywną recenzję. Swoją drogą wielki szacunek, bo najłatwiej było by zamknąć lokal i tyle, jednak właściciel bez walki się nie poddał a myślę że poddanie się publicznej krytyce to jest krok jakiego wielu z nas by nie zrobiło.
Odpowiedzjake_gość
19.09.2014, 09:10
"...obiektywną recenzję..." Recenzje z założenia są subiektywne.
Cytujf_gość
19.09.2014, 09:24
zgadzam się z zaratustra83 w 100%
Cytujzaratustra83
19.09.2014, 12:10
do ~ jake_gość
Wiesz niektórzy potrafią odłożyć na bok takie kwestie jak, lubię lub nie lubię szefa lokalu, sam robię pizze i ona zawsze jest lepsza, mam inny ulubiony lokal więc ten i tak będzie gorszy itp. Niektórzy naprawdę to potrafią :)
Cytuj_gość
19.09.2014, 12:21
zaratustra83 i wszystko jasne...
megalomania z grafomanią potrafią dawać się we znaki. Ps. tutaj naprawdę nikogo nie obchodzi Twój gust kulinarny, poglądy polityczne, dobre rady i wieczne wtrącanie swoich dwóch groszy do każdego tematu.
Cytujzaratustra83
19.09.2014, 22:24
do ~ _gość
W odróżnieniu od ciebie nie wypowiadam się za innych, tylko za siebie. Jak widać kogoś jednak obchodzi moje zdanie, tą osobą jesteś np. Ty ponieważ podjąłeś właśnie ze mną dyskusję. Szkoda tylko że nie jest to jakaś merytoryczna wymiana zdań. Niestety jak ktoś nie ma nic mądrego do powiedzenia to często ucisza innych. A ja jestem za wolnością wypowiedzi bo od cenzury zaczyna się zniewolenie człowieka. Tu zawsze lubię cytować starą maksymę "Nie zgadzam się z tym co mówisz, ale oddam życie byś mógł to powiedzieć".
CytujPLUSUJEMNY_gość
19.09.2014, 08:59
Wczoraj na chwilę Ziemia ...
zwolniła,a cały świat wstrzymał oddech-w TVN pokazali CZCZEW!
Odpowiedzjj_gość
19.09.2014, 09:19
komentują a nie byli
większość osób komentujących, miauczących, ze nie dobre, za drogo, za brzydko, w ogóle tam nawet nie zajrzeli. Za drogo, ale nie wiedzą ile to wcale kosztuje. Proponuję iść, sprawdzić i wtedy komentować. Ja byłam, pizza dobra, chodź do obsługi miałam zastrzeżenia. Piątkowy wieczór, pełno ludzi, jedna młoda dziewczyna biegała zdyszana między brudnymi stolikami, nie nadążała po prostu. A reszta załogi stała za barem i dyskutowała sobie. Ale nie skreślam, na pewno jeszcze tam wpadnę spróbować innych specjałów.
OdpowiedzAgnieszka_gość
19.09.2014, 09:29
Po wczorajszym odcinku rewolucji mam ogromną ochotę przyjść na pizzę.:) POWODZENIA !!
OdpowiedzCruelLeek_gość
19.09.2014, 09:35
Wspaniałe! Cóż za emocje!
Odpowiedz_gość
19.09.2014, 09:36
Właściciel zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Faktycznie było widać, że się kuchennie pogubił, ale przyznał się do tego biorąc udział w programie. I za to szacunek. Mam nadzieję, że będzie się cały czas rozwijał i szedł do przodu. 36 lat to jeszcze nie emerytura, żeby już nic nie zmieniać, a rutyna niszczy w każdej branży.
OdpowiedzKrystian Cieśnik_gość
19.09.2014, 09:41
Dla mnie szacun za odwage, znam Michała tylko na część i z tego ze kiedyś kupe lat temu byłem stałym klientem Millenium ale to z 8-10 lat temu. Trzeba mieć dużo odwagi na taki występ w tv, gdzie wiadomo ze nie będzie różowo początkowo. WIdać też ze emocjonalnie podchodzi do swojego życiowego dzieła i ze lekko wypalony jest, mam nadzieje ze znajdzie w sobie znów iskre która rozpali w nim znów zapał. Pamiętam kupe lat temu Pizza w Millenium była jedną z najlepszych w mieście, dziś też przez kryzys i otwarcie się kilkadziesięciu innych knajp jest ciężko, jak wszędzie zresztą. Ja tam chłopakowi życzę powodzenia i na pewnoe była to bardzo duża promocja Miasta, bo już w weekend przyjadą pierwsi klienci z Trójmiasta z Malborka itp by zobaczyć na własne oczy jak to tam wygląda. Dla mnie marketingowo na kilka kolejnych lat złoty strzał! Gratulacje Michał
Odpowiedz_gość
19.09.2014, 09:55
W każdym programie M.G namawia restauratorów, żeby nie podwyższali cen, a wręcz je obniżali. Zmusza ich do przygotowywania posiłków ze świeżych, dobrych (czytaj - droższych)produktów, a jednocześnie, żeby klient po zamówieniu nie czekał długo. Wszystko świeże, nie z marketu, tylko od lokalnych producentów, jak ktoś zamówi flaki, to zaczynamy od zabicia świni i świnia nie może być z fermy, tylko szczęśliwa świnia, biegająca radośnie po podwórku. Potem kroimy jej żołądek i przyrządzamy miseczkę flaków i na to wszystko mamy 10 minut, żeby klient długo nie czekał. resztę całej świni wywalamy na śmietnik, bo świnia jutro będzie już nie świeża, a nie wolno jej zamrozić, bo nie podajemy posiłków przyrządzonych z produktów zamrożonych, albo zaprawionych w słoiki. Jakiś klient chce pierś z kaczki z kluskami śląskimi. Najpierw zaczynamy od upolowania kaczki, bo przecież nie będzie z hodowli. Potem jedziemy na jakieś pole, żeby zebrać kilka kartofli do klusek śląskich itd itp i na to mamy 10 do momentu podania klientowi na stół. Jest już cała grupa lokali gastronomicznych, które zbankrutowały próbując dotrzymać warunków narzuconych w tym programie, przez M.G.
OdpowiedzCZARNA MAMBA_gość
19.09.2014, 12:19
Restauracja włoska...
Restauracja włoska... Ciekawe czy lody mają świeże czy mrożone?
Cytujaga_piet
19.09.2014, 09:59
Najbardziej irytują mnie głosy tych, którzy "tęsknią za starym Milenium". Gdzie byli wcześniej, skoro właściciel musiał uderzać po pomoc M. Gessler? To co zobaczyłam na filmie "przed" nie wyglądało zachęcająco - kołduny ze sklepu i śmierdzące (ponoć) flaki. Ci co tęsknią, takie rzeczy znajdą w wielu barach :)
Odpowiedz_gość
19.09.2014, 10:18
Tczewianie tęsknią za wszystkimi starociami :). Za starą Millenium, za starą "dobrą" Wisła i Unią (wyniki były gó...e, a kibiców 8), za starym wyglądem dróg (np. przy UM), za starymi "dobrymi" czasami ... =D. Takie mają przyzwyczajenia..
Cytuj_gość
19.09.2014, 10:31
Racja. najpierw z 6 knajp została mu tylko jedna i zbyt mało klientów, żeby to dalej ciągnąć, a teraz wypisują oburzeni, że chcą żeby było po staremu. Gdzie wtedy byli, że właściciel zdecydował się na poproszenie TVN o pomoc. Czemu nie zamawiali wtedy tyle schabowych, pierogów, flaków i taniego piwa?
Cytujkaeste_gość
19.09.2014, 12:42
Ja chodziłam kilka razy w miesiącu o różnych porach dnia i zawsze w lokalu było dużo ludzi, a i pizze bardzo tam lubiłam - zdziwiło mnie więc, że Milenium nie ma klientów... w Mio Angel byłam raz - weszłam i wyszłam - jakoś ani wystrój ani menu mnie nie przekonało - może kiedyś spróbuję pizzy, ale raczej nie prędko.
Cytujtczewiak_gość
19.09.2014, 10:04
byłem jest po staremu nie polecam flaków , żal mi gościa
Odpowiedz:)_gość
19.09.2014, 16:17
yyy
Ale przecież tam już nie ma flaków! :P Gdzieś ty chłopie był ?
Cytujx_gość
19.09.2014, 10:16
Życzę właścicielowi powodzenia, ale rewolucja mega słaba. 2 pizze i jakiś makaron....... co to ma być? Pani Magdo, nie wysiliła się Pani:(
Odpowiedz..._gość
19.09.2014, 10:20
Nie byłam po rewolucjach, ale pójdę, na pewno. Ciekawi mnie, czy pan właściciel Michał rzeczywiście się ogarnął i nie jest już Zosią-Samosią :)
OdpowiedzCruelLeek_gość
19.09.2014, 10:20
Jak można być miłośnikiem Magdy Gessler? :(
Odpowiedz_gość
19.09.2014, 13:10
załóż pęto kiełbasy na szyję
Cytujgość_gość
19.09.2014, 10:49
byłem - cóż.... niestety śmierdzi tam wiec sobie podarowałem - może pizza jest ok ale klimat i zapach nie do zniesienia - teraz możecie minusowa Ale każdy ma możliwość wypowiedzi i oceny moja jest taka jak wyżej
Odpowiedzjur_gość
19.09.2014, 10:55
Personel
Ten facet nie zdołałby zrobić niczego gdyby nie zaangażowanie personelu. Te kobiety wiedziały od początku czego bedzie oczekiwać od nich Pani Magda i widać było że zależy im na powodzeniu rewolucji. Szczególnie Pani Mariola wykazywałą się zaangażowaniem. Myślę ,że niektórzy restauratorzy z Tczewa będą chcieli mu ją podebrać.
Odpowiedzed_gość
19.09.2014, 11:01
d
Wielki szacunek dla ekipy naprawde żeby się tak otworzyć przed kamerą i wiedząc ze całą polska w tym masa cebulaków z Tczewa to zobaczy trzeba mieć naprawde "jaja". Ale czego się nie robi dla ratowania tego co się kocha i z czego się utrzymuje rodzinę. Byłem już po rewolucjach w lokalu pizza ta z szparagami majstersztyk naprawde nie jadłem lepszej pizzy nawet we Włoszech. Idealnie cienkie ciasto i bardzo dobrany sos do dodatków. Jeszcze nie smakowałem innych ale napewno po tym całym szale wrócę bo pewnie przez kilka tygodni będzie tam oblężenie. Jedynie do czego można się przyczepić to chyba jakość rewolucji wystroju bo widać, że wszystko robione jest na prędkości, nie wygląda to zbyt profesjonalnie, ale myślę, że z tym właściciel sobie poradzi. Co do dań które były serwowane wcześniej czyli praktycznie pizzy to jej smak jest kultowy dla Tczewa bo kto nie jadł pizzy z millenium? miała w sobie to coś wkońcu to jedna z pierwszych pizzerii w Tczewie. Pamiętam jak dziś swoją pierwszą pizze jeszcze jedzoną na Niepodległości. Miały coś w sobie i pewnie dlatego każdy ją wspomina no ale co zrobić żyjemy w czasach w których już się nie liczy produkt (sztuka) tylko jego jakość a myślę że teraz nie mamy się czego wstydzić jak zabierzemy gościa z poza miasta na pizze. Dziękuje to tylko moje zdanie.
OdpowiedzLUCKY_gość
19.09.2014, 11:05
Gdzie kucharek sześć....
Gdzie kucharek sześć.... tam nie ma co jeść. Z całym szacunkiem do właściciela i jego starań. Co tam właściwie się wyrabia? mały punkt gastronomiczny z 4 stolikami a załoga sześcioosobowa - z czego nikt kompletnie nie potrafi gotować!!! Nie zrzucam całej winy na szefa - który de facto powinien być managerem a nie kucharzem. Jednak - z jakiego powodu jest tam zatrudnione tyle osób które robią tylko tłum i niepotrzebnie zabierają powietrze? Mam uwierzyć że w 2 dni nauczyli się teraz gotować na takim poziomie że gotują zawodowo i chcą się z tego utrzymać?
OdpowiedzMICHU_gość
19.09.2014, 19:42
ZAŁOGA CAŁA DO WYMIANY
Tam nikt nie powinien dłużej pracować. Powinni wszyscy polecieć. Nikt nie wie jak gotować. Po co trzymać darmozjadów? Lepiej zatrudnić młodych ale z przygotowaniem zawodowym a nie jakieś stare baby które tylko oczami przewracają i płaczą bo nie radzą sobie z niczym.
CytujTczewianin_gość
19.09.2014, 11:18
Pobłocki
Ten wszędzie musi się lansować, zresztą niech ma te swoje pięc minut, niebawem koniec
Odpowiedzzaratustra83
19.09.2014, 12:24
nie miłośnik
Nie jestem miłośnikiem pana Pobłockiego ale tu jak rzadko kiedy muszę pochwalić jego obecność. Nie lansował się tu, bo nigdzie nie wspomniano co to za persona, ale za to mieszkańcy znający go z twarzy wiedzą że odwiedził lokal i dał całkiem dobrą recenzję. Jako osoba prywatna, znana i mająca swoje grono wielbicieli, uczynił krok w celu promocji lokalnej firmy. I tu szacun, może panie prezydencie tak częściej do ludzi i porozmawiać, wspomóc czasami i dobrym słowem. Mieszkańcy nie gryzą a przynajmniej nie wszyscy :)
Cytuj_gość
19.09.2014, 12:07
Prezydent robi co chce po pracy
Ponadto nie został podpisany w programie z imienia i nazwiska. Ponadto jest dobrym prezydentem.
Odpowiedz_gość
19.09.2014, 16:54
hahhahahaha
dobre, hehehe
Cytuj.._gość
19.09.2014, 12:11
ANGEL
FAJNY TEN WŁASCICIEL ,WIDAC ,ZE Całe serce próbuje włożyc w tą restaurację, i robi wszystko by miała rację bytu. Widac ,ze chłop wrażliwy i kocha to miejsce.. Pójdę w weekend posmakowac pizzy , bo słyszałam,ze smaczna :)
Odpowiedzmarzencja_gość
19.09.2014, 12:23
dla tych którzy nie byli, bo naczytali się hejtów
Jakiś czas temu byłyśmy z koleżankami na babskim wieczorze i postanowiłyśmy zajrzeć do mio. troszkę niechętnie, ponieważ wcześniej naczytałam się wielu negatywnych komentarzy. Ku mojemu zaskoczeniu jedzenie bardzo smaczne (zamówiłyśmy : ja: krem z pomidorów, dorsza, koleżanki: filet z kurczaka na ragout z warzyw, spaghetti, zupę cebulową.) czas oczekiwania ok 20-30min. ale na dobre jedzenie trzeba chwile poczekać. Ceny są rozsądne. napewno jeszcze nie raz chętnie odwiedzę to miejsce i szczerze je polecam. dodatkowy plus za starter i ekologiczne warzywa :)
Odpowiedz_gość
19.09.2014, 13:26
Ja, już próbowałam. Całkiem dobra pizza (biała). Dajmy szanse Mio Angel ! :)
Odpowiedzgosc_gość
19.09.2014, 14:25
Powodzenia zycze:)
Moi drodzy nikt nie powiedzial Nam , ze w zyciu bedzie latwo , raz sa gory raz doliny , wiec dajmy Panu Michalowi szanse .Wierze , ze uda mu sie ponownie podniesc . Powodzenia zycze:) Pozdrawiam cala ekipe :)
OdpowiedzEwA_gość
19.09.2014, 16:39
POZYTYWNIE ...
Z przyjemnością wybiorę się do lokalu na pizze. Panie właścicielu doceń swoje pracownice, bo wkładają w prace całe serce.Jedna Pani pracuje chyba od samego początku jak powstało Millenium - bardzo miła i przyjemna osóbka. Pozdrawiam i życzę powodzenia ...
Odpowiedzxxx_gość
19.09.2014, 19:49
stare żarcie .....
Starym żarciem karmił mnie i moją rodzinę ..... aż jak pomyślę co widziałem to się żygać chce. Nie wierzę w żadne rewolucję !!!! Czas pokaże, ale za takie ceny to się "gościu" powinien wycofać. A się pytam o SANEPID ???? Żarcie w słojach, pizza na wierzchu polana jakimś tanim sosem. Że się nie pos.... łem na miejscu to się dziwię. Mało mu było, dzieciak bez wyobraźni !!!
Odpowiedzxxx_gość
21.09.2014, 20:59
trafna diagnoza ....
Stare, żarcie jakie niedobre !!!
Cytujja_gość
21.09.2014, 22:58
a Ty w domu
pewnie nie robisz zupy na 3 dni. Pewnie robisz bigos co dziennie nowy itp itd. Szacun, ze było w słoikach pasteryzowane i w lodówce. W milenium nie było obiadów za 30 zł, aby liczyć na to, że jak k toś już napisał, kucharka po zamówieniu wybiegła przed milenium do zagrody, by świniaka zabić na schabowe dla wymagającego jąśnie Pana za 16 pln z frytkami. Ludzie, zastanówmy się
Cytujtczewianin_gość
19.09.2014, 21:32
gdzie tu promocja...
Co innego jakby promował jadłodajnie dla najbiedniejszych z dotacji budżetu miasta ale to jest firma prywatna i tylko prezydent z rodziną i inne vipy a plebs częstowany na ulicach lub przed barem. Co by było jakby ważny polityk w RP w tv pokazał się w sieci restauracji rodziny Gessler.
Odpowiedzamster_gość
19.09.2014, 21:47
szacunek
wielki szacunek dla własicicela . miał pokore pomimo tego ze kiedys był nr 1 w miesice ... a to sie rzadko zdaza ......powodzenia MIO ANGEL . napewno wpadne z rodzinka na degustace ::)
Odpowiedzpola_gość
20.09.2014, 09:11
Właścicielowi odbiła kasa i zaniedbał siec lokali. Myśle że dostał nauczke i teraz bedzie pamietał ze trzeba szanowac pracownikow i klientow. Dając im uczciwe i świerze posiłki. Każdy powinien wejsc i sprubowac jedzenia aby móc rzetelnie ocenic rewolucje. Jak dla mnie pizza bardzo dobra!!! Trzymam kciuki bo mam sentyment to tego miejsca.Powodzenia dla Własciciela, bardzo fajny i sympatyczny.
Odpowiedzpiotr_gość
20.09.2014, 22:25
byłem ze znajomymi po rewolucjach na pizzy trafiła mi się kość od kurczaka tragedia,jeśli tak będą robić pizze to koniec ich bliski i nawet Gessler nie pomoże .
Odpowiedzgosc_gość
21.09.2014, 11:14
wypadek
Piotrze zdarzaja sie wypadki przy pracy , no nie przesadzaj :)))) akurat padlo na Ciebie , myslisz , ze w innych restauracjach nie spotykaja Nas niespodzianki??? Pozdrawiam
Odpowiedztczewiactwo_gość
21.09.2014, 11:28
lans
--- Treść komentarza została usunięta ze względu na jego charakter reklamowy, tzw. SPAM ---
OdpowiedzMERRY_LOU_gość
25.09.2014, 08:34
:o
Ludzie tam są ceny jak z najlepszych knajp w Trójmieście!!! Nie na kieszeń Tczewian heh tam piwo kosztuje 8 zeta!!!!
Odpowiedzjan_gość
12.02.2015, 20:01
gastronomia w Tczewie
Nie rozumiem dlaczego restauratorzy myślą, że wszystko potrafią. Menu jak książka telefoniczna, aż oczy bolą. Nazwy księżycowe - bez kelnera nie zgadniesz co to jest. W końcu zamiast polecanych przez kelnera kopytek dostajesz breję Qchni Smaku." Pod Orłem" polecanym daniem jest befsztyk /twardy kawałem mięsa/ bo kucharka nie ma siły pociąć mięsa
Odpowiedz